• Flow

    Lekker trainen: helemaal in je element, in de flow

  • fit brein, licht leren

    Fitness

    Met een fit brein en een fit lichaam wordt leren lichter

Wat is de 4FR-Topcoachtraing?

De 4FR-Topcoach training is een inspirerende en effectieve methodiek om te leren hoe je een topcoach van jezelf kunt zijn en wel 4FR = For Ever: dus je Hele Leven Lang!

De aanpak is gebaseerd op actuele wetenschappelijke kennis op hersengebied, psychologie, onderwijskunde, mindfulness en op jarenlange praktijkervaring. Juist in dit informatietijdperk is het jezelf kunnen coachen belangrijker dan ooit te voren en dat gaat nog steeds door. Allerlei vakliteratuur verschijnt en ondersteunt allerlei principes van hersentraining, concentratietraining, in je kracht leren staan en beter leren communiceren.

De 4FR-Topcoachtraining is een gezamenlijk product van  Dity van Wijk en  Diane Manuhuwa. Wij werken al vanaf 1995 met deze aanpak, eerst in het kader van stressmanagement. We hebben in de loop der jaren aan zeer veel mensen workshops gegeven en via individuele trajecten begeleid. Door de vele positieve reacties van cliënten  en deelnemers en door onze eigen ervaring zijn we overtuigd van de positieve werking.

Voor wie is de 4FR-Topcoachtraing geschikt?

De principes van de training zijn interessant en geschikt voor een ieder die zichzelf wil leren te coachen om:

  • effectief en prettig te leren en te studeren
  • zichzelf te supporten bij een blijvende gedragsverandering, bv naar een gezonde leefstijl, constructief denken in plaats van piekeren
  • zelf aan het stuur van zijn of haar leven te staan, na burnout, crisissen of behoefte aan meer persoonlijke groei

Vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen al leren zichzelf bewust aan te sturen, uiteraard aangepast aan leeftijd en omstandigheden. Kinderen die dat goed kunnen zitten beter in hun vel, kunnen zich beter concentreren en kunnen zich beter inleven in andere mensen en sociale contacten onderhouden.
Voor ouders en leerkrachten biedt een 4FR-Topcoachtraining zowel voor zichzelf als in hun opvoedende taken goede handvatten en een krachtige basishouding.
Hulpverleners kunnen veel baat hebben bij de principes van de 4FR-topcoachtraining. Juist omdat begeleidingstrajecten vaak maar kort zijn is het belangrijk dat cliënten leren zichzelf verder te coachen.

Hoe en waar kan  je de 4FR-Topcoachtraining leren?

Via workshops, lezingen en trainingen bieden we zelf de trainingen aan of kunnen we ingehuurd worden.
We passen de principes van het jezelf leren coachen toe bij allerlei trajecten rond leren en veranderen.
Dit geldt voor cogmed werkgeheugen trainingen, voor het werken aan een gedragsverandering en voor het aanpakken van een studie.

Via o.a. Pearson bieden we de training ook aan aan professionals in de hulpverlening en het onderwijs.

Voor individuele begeleiding voor uzelf of uw kind kunt u terecht bij  Attent CGN. De 4FR-Topcoachtraining maakt onderdeel uit van de begeleiding of kan een zelfstandig traject zijn.

Zin om meteen al in een goede mood te komen?
Doe mee met een van onze poweroefeningen. Prima begin van de dag of als tussendoortje!

 

 

www.4FR-topcoach.nl